REVENGE: A LOVE STORY

REVENGE: A LOVE STORY

Titel: REVENGE: A LOVE STORY
Orginaltitel: Fuk sau che chi sei
Genre: Drama, Thriller, Skräck
Regissör: Ching-Po Wong
Skådespelare:

 • Juno Mak
 • Sola Aoi
 • Siu-hou Chin
 • Tony Ho

 

Produktionsår: 2010
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim + 30 min
Textning:

 • Svenska
 • Finska
 • Danska
 • Norska

Tal: Kantonesiska
Extramaterial:

 • Trailers

Distributör: Njutafilms
Butik: Discshop
UPC/EAN: 3387010016595
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
En seriemördare är lös; poliserna gör allt de kan för att inte ligga ett steg efter alla de makabra polismorden. Offren som endast är gravida kvinnor hittas döda på golvet med sina foster utskurna. Det utbryter en mediahysteri och ganska stor press sätts på polisen när nyheterna om ”Dissekeraren” sprids över landet. Nyheterna är fortfarande fräscha när en man blir anhållen för morden. Frågan är har de hittat rätt person?

När fallet verkar lösas upp kommer även en mörk sanning fram. Men samtidigt som poliserna förhör den gripna mannen så händer det som inte får hända, ännu en kvinna hittas död i sitt hem med sitt foster utskuret. Detta sätter inte bara polisernas förtroende på spel, men det visar sig också att hela situationen är mycket mer komplicerad än vad som befarats.

 

AUDIO / VIDEO
REVENGE: A LOVE STORY är en väldigt snygg produktion, med mer eller mindre perfekt ljud och bild. Filmens djup gör att man sjunker in i filmen och tänker inte riktigt på de tekniska detaljerna. Njutafilms utgåva levereras med ett knivskarpt Dolby Digital stereoljudspår, vilket fungerar utmärkt eftersom filmen ändå inte innehåller speciellt mycket ljudeffekter.

Detta är en ganska grafik-rik film, ganska många närscener på öppna sår, blod och våld. Den fin-fina bilden får vi avnjuta i 1.78.1 WideScreen. REVENGE: A LOVE STORY innehåller väldigt fint foto, och sceneriet känns genomtänkt. Utöver detta så kan jag berätta att filmen inehåller mycket fina kameraåkningar och bra foto. Man sitter med ett känslomässigt kaos i de trevliga scener som stundvis är väldigt vackra. Men samtidigt så flyter blodet, och det är väldigt bra specialeffekter.

 

EXTRAMATERIAL
Måste säga att det är tråkigt att det inte fanns något extramaterial förrutom Njutafilms egna trailers. På utgåvan så får vi smygittar på filmer som exempelvis: MUTANT GIRL SQUAD, YATTER MAN, ALIEN VS. ZOMBIES, TIMER, PRIMAL.

 

SAMMANFATTNING
Personligen är jag riktigt förtjust i CAT III filmer, jag har inte ett hemligt jätteförråd med filmer i hyllan, men de jag sett har varit mycket trevliga. REVENGE: A LOVE STORY är helt klart den bättre jag sett. Den bjuder på en mycket stabil och djup storyoch mycket mindre sex än vad jag förväntat mig. De andra CAT III filmerna jag sett har haft mycket naket och exploitation, men REVENGE: A LOVE STORY bjuder på något annat.

REVENGE – A LOVE STORY är filmad med en väldigt grå och mörk stil, och även om man letar så finns det inte en enda promille humor i hela filmen.

Jag sitter nu och försöker tolka mina egna anteckningar, och kan alls tyda vad jag skrivit. Detta är ett tecken på filmens djup, jag har mest kladdat ned stödord utan att förklara i vilket sammanhang.

REVENGE: A LOVE STORY är dock ganska seg stundvis, man ska absolut inte förvänta sig en fartfylld actionrulle. För att filmen skulle bli perfekt så hade jag personligen önskat lite mer fast ibland, jag tror att det skulle gå bra, utan att förlora filmens budskap. Filmen är uppdelad i ett par olika kapitel, vilket gör att filmens logik blir mycket enklare att förstå.

REVENGE: A LOVE STORY är absolut en film alla kan se, och en film jag varmt kan rekommendera till folk som vill testa på CAT III-filmer

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett REVENGE – A LOVE STORY:

 • Att inte lita på alla!
 • CAT III behöver inte fokusera på sex!
 • Att vi lever i en galen värld!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Filmens budskap!
 • Väldigt fint foto och sceneri!
 • Välspelade karaktärer!

 

”Provocerande drama/thriller som man inte glömmer i första taget!”

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 5 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

REVENGE - A LOVE STORY

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: