THE WARD – NY SKRÄCK FRÅN JOHN CARPENTER

THE WARD

Titel: THE WARD
Genre: Rysare, Thriller
Regissör: John Carpenter
Skådespelare:

 • Amber Heard
 • Mamie Gummer
 • Danielle Panabaker
 • Laura-Leigh
 • Jared Harris

 

Produktionsår: 2010
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: ca: 1 tim 30 min
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget 😦

Distributör: Noble Entertainment
Butik: Discshop
UPC/EAN: 7340059602705
Skribent: David Jacoby
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=febyBBDxRdk

 

 

HANDLING
Året är 1966 och polisen patrullerar närområdet som de normalt gör; när de plötsligt kör förbi ett hus som står i lågor. När de kommer fram till huset hittar de Kristen; en skärrad flicka. Kristen döms för branden och skickas till mentalsjukhuset North Bend där Dr. Stringer ska försöka hjälpa henne. Det visare sig att Kristen saknar helt minne från de händelser hon anklagas för.

På mentasjukhuset träffar Kristien de andra patienterna, andra unga kvinnor med helt olika bakgrunder, men det är enn sak de har gemensamt; de är alla under klorna på Dr. Stingers och hans vårdare. Ut över Dr. Stingers kontroverciella metoder som sprider skräck på anstalten verkar det finnas en annan ondska som härskar i sjukhusets långa korridorer.

En efter en av de unga flickorna försvinner spårlöst, och när paniken kryper under huden om vem som skall försvinna härnäst börjar Kristen försöka reda ut vad som händer, men alla på anstalten verkar dölja något… men vad?

 

AUDIO / VIDEO
Utgåvan från Noble Entertainment är en väldigt enkelt ”hyrdvd”-utgåva med ljud och bild som förväntat. Ljudet levereras i ett Dolby Digital 5.1 vilket passar ganska bra till denna filmtyp. Spökljud och läskiga ljudeffekter är det som bygger filmen och tyvärr utblir dialogerna lite, då de inte verkade vara det väsentligaste i filmen. Själva storyn är faktiskt ganska genomtänkt, men tack vare avsaknaden av intressanta dialoger blir inte handligen tydlig och intressant förren slutet på filmen.

Det är dock en sak som genomsyras i helga filmen, vilket är en saknad av stämmningsbyggande musik. Jag har en bild att John Carpenter är ganska bra på att bygga in bra musik i sina filmer, och då tänker jag speciellt på HALLOWEEN. (Kanske dags att se om den för tt dubbelkolla musiken…)

När det kommer till bilden så hade jag även där förväntat mig lite mer spökeffekter och visuellta hemskheter. Filmen är ganska snål när det kommer till specialeffekterna. Självaste bildkvalitén är bra, och innehåller inga fel. På DVD-utgåvan vi fick ifrån Noble Entertainment så får vi njuta av filmen i mediokert, men bra Widescreen format.

 

EXTRAMATERIAL
Vad ska jag säga? Som med nästan alla utgåvor från Noble Entertainment är det grymt tråkigt att det inte finns något extra, inte ens lite trailers. Vi får väl hoppas att Warners släpp på THE WARD har lite mer extramaterial för den som är intresserad av det.

 

SAMMANFATTNING
John Carpenter gör comeback som regissör efter ett par års uppehåll; efter 2001 så regisserade John inte särkildt mycket. Vi såg ett par avsnitt i MASTERS OF HORRORS, och ett ganska fjuttigt försök till en bra sci-fi-skräckis i GHOSTS OF MARS. Det verkar som att John lade allt sitt fokus på att skriva story’s och jobbar som storyline-konsult för tvspelet F.E.A.R 3. Själv tycker jag att han hade sin bästa period på 80-talet, när han kom ut med klassiker som FLYKTEN FRÅN NEW YORK, THE THING, CHRISTINE, BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA och THEY LIVE.

Men nu är det THE WARD vi pratar om, och tyvärr måste jag säga att denna filmen inte riktigt håller samma kvalité som John’s tidigare filmer även att det är en ganska solid rysare vi pratar om. Den har tydliga influenser från exempelvis THE GRUDGE, SESSION 9 och den hyffsat nya filmen SHUTTER ISLAND, filmer som handlar om hemskheter på mentalsjukhus, men tyvärr är THE WARD väldigt snarlik dessa filmen.

Det är dock ett par saker som gör THE WARD lite bättre än dessa, vilket är sin story. Den är ganska genomtänkt och solid, men tyvärr får man inte riktigt en känsla av detta förren filmen är slut. Hade storyn genomsyrat filmen litte bättre och inte varit så intensiv i slutet hade filmen varit mycket bättre. Det finns dock ett par logiska brister som inte riktigt håller. Tyvärr kan jag inte skriva om dom då jag är rädd att det ska spoila filmen.

Självaste utgåvan är väl inget att hänga i julgranen för de som är intresserade av lite mer än bara filmen. Jag tycker om när utgåvorna är lite påkostade med extramaterial och snygga menyer. Utgåvan från Noble Entertainment är dock en perfekt utgåva för hyrdvd och till folk som endast bryr sig om filmen. Den har snyggt omslag och väldigt enkelt menysystem vilket för vissa är säkert ett plus.

THE WARD är en ”straight forward” rysare som funkar, den sticker inte ut på något vis, men jag år ganska säker på att den kommer att få majoriteten av bita på sina naglar.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett THE WARD:

 • Det finns nästan bara snygga tjejer på mentalsjukhus!
 • Alla mentalsjukhus döljer en mörk hemlighet!
 • Spöken är bra märkliga!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Ett par bra ”Hoppa-till”-scener!
 • Ett par, men få gore-scener!
 • Ett intressant slut!

 

”Medioker rysare med ett par bra ”hoppa-till”-scener och en grym story!”

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 4 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

 

THE WARD

Ett svar till “THE WARD – NY SKRÄCK FRÅN JOHN CARPENTER”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: