THE VIOLENT KIND

THE VIOLENT KIND

Titel: THE VIOLENT KIND
Genre: Skräck
Regissörer: Mitchell Altieri, Phil Flores
Skådespelare:

 • Cory Knauf
 • Taylor Cole
 • Tiffany Shepis
 • Bret Roberts
 • Christina McDowell

 

Produktionsår: 2010
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 25 min
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • Finska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Making Of
 • Borttagna scener
 • Galleri
 • Orginal biotrailer
 • Njutafilms trailers

Distributör: Njuta Films
Butik: Ginza
UPC/EAN: 3387010017134
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Deta lilla motorcykelgänget håller på med diverse olagliga saker, och ställer till problem vart dom än går. En av medlemmarna; Cody som precis kommit ut ur ett fängelsestraff och försöker leva ett lugnare liv än tidigare bestämmer sig för att följa med på en födelsedagsfest. När de kommer till festlokalen, som även är deras gänglokal är festen i full gång. Lokalen ligger avlägset någonstans ute i norra Kaliforniens skogsmarker. Under festen så får de ett oväntat besök från Codys ex-flickvän och dennes lillasyster. Men damerna hinner knappt hänga av sig innan molnen skingrar och ett oförklarligt sken får helvetet att bryta loss, är vi verkligen högst upp på näringskedjan?

 

AUDIO / VIDEO
När jag först lästa om THE VIOLENT KIND så stod det att det var en ”indie”-film. Det gjorde att jag direkt fick förutfattade meningar om hur kvalitén skulle vara på filmen. Till min förvåning så var det en väldigt bra och proffsig produktion. Det finns många filmer som inte kommer nära denna produktionen.

På njutafilms utgåva så får vi ta del av ett stycke anamorfisk widescreen och ett litet, men kraftfullt Dolby Digital 5.1 ljudspår. Bilden leverars i en mycket klar och fin kvalité. Då filmen utspelar sig i både dag och nattljus har ändå produktionen lyckats att få bra skärpa. Specialeffekter och foto ligger också väldigt bra till

Ljudet är som sagt levererat i Dolby Digital 5.1, men vet inte riktigt om det behövs. Det är ganska lite ljudeffekter i filmen, och denna typ av film behöver inte riktigt så många kanaler. Självklart är det nice med 5.1-ljud, men det är lite synd att dom inte tog vara på det och lade till lite coola skräckfilmseffekter. Det är ju självklart att alla vill höra monster ryta i 5.1-ljud! ROOOAAOROAOWOW!!!

 

EXTRAMATERIAL
När det kommer till godiset som skall vara med på utgåvan så är det lätt att man blir besviken, det är inte så mycket extra med på utgåvan. Det följer med ganska mycket trailers från Njutafilm, och en orginal-trailer. Utöver detta så kommer det med en ganska intressant Making Of. Man får veta ganska mycket om hur produktionen är och hur de fick ihop alla specialeffekter.

Deleted screnes innehåller nästan fem minuter olika klipp som inte finns med i filmen. Det är inga klipp som är speciellt intressanta eller roliga, men endå kul att dom har det med.

I NjutaFilms tailershow så hittar vi trailers på titlar som exempelvis, BITTER FEAST, MASK MAKER, OPEN HOUSE, GOLD FISH och PRIMAL

 

SAMMANFATTNING
Dubbel Deluxe!! THE VIOLENT KIND är en fartfylld oct ”cool” skräckfilm men mycket humor. Filmen utger sig från att ha väldigt låg budget, men när man tittar på kvalitén på produktionen, samt lite av det material som finns med i ”Making of”-dokumentären så ser man att dom haft en skaplig budget, samt ett grymt produktionsteam.

Filmen är verklige som ett slag i ansiktet. Den är cool, den har snygga brudar och för alla som gillar Rockabilly så har den ett ganska bra soundtrack. De har lyckats att få med några coola skådespelare också, i filmen så får vi se b.la Tiffany Shepis som slog genom med sina Tromafilmer. Tiffany har vi fått se i filmer som exempelvis: TROMEO AND JULIET, TERROR FIRMER, CITIZEN TOXIE: THE TOXIC AVENGER IV, EMANUELLE 2000, DEATH FACTORY, SCARECROW, DETOUR, DORM OF THE DEAD, CHAINSAW CHEERLEADERS, ZOMBIES! ZOMBIES! ZOMBIES! eller STRIPPERS VS. ZOMBIES som den hette här i sverige och sist men inte minst NIGHT OF THE DEMONS från 2009.

Avslutningsvis måste jag säga att THE VIOLENT KIND är en bra rulle, jag blev mycket positivt överraskad. Den har allt som en film ska ha, snygga tjejer, våld, bra effekter, cool musik. Det enda jag kan klaga lite på är den skruvade handlingen, men förrutom det är den grymt bra!

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett THE VIOLENT KIND:

 • Rockabilly är coolt!
 • Det går inte att lita på någon.
 • Det finns norrsken i USA

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Rockabillysplatter!
 • Tiffany Shepis
 • Hugga-Av-Fingrarna-scenen

 

”En fartfylld rockabillyskräckis med glimten i ögat!”

 

 

GORE……: 4/ 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

THE VIOLENT KIND

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: