Carriers


CARRIERS

Titel: CARRIERS
Genre: Post-apokalyptisk drama/thriller
Regissör: Àlex Pastor
Skådespelare:

 • Chris Pine
 • Piper Perabo
 • Emily VanCamp
 • Lou Taylor Pucci
 • Christopher Meloni

 

Produktionsår: 2009
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 21 min
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska
 • Isländska

Tal: Engelska
Extramaterial: Inget alls =(

Distributör: SF
Butik: Discshop
UPC/EAN: 7 391772 330840
Skribent: Filip Broman

 

 

HANDLING
Världen har drabbats av ett virus som innebär en långsam säker död för alla som kommer i kontakt med det.

Bröderna Danny och Brian tar sig fram på småvägarna tillsammans med Brians flickvän Bobby och unga Kate. De är på väg till en övergiven beach resort som bröderna besökte som små i hopp om att finna ett gömställe att leva på.

I möte med en annan bil på flykt går deras egen sönder. De förhandlar med bilens andra förare, Frank, som tillsammans med sina sjuka dotter letar efter botemedel. Under resans gång stöter de på en rad moraliska dilemman när läget bara blir värre och värre.

 

AUDIO / VIDEO
Vi börjar med det tekniska, bilden är i standard widescreen. Ljudet är svårare att identifiera, det går inte att göra några inställningar själv och det enda som står på omslaget är Dolby Digital.

Bilden i sig i filmen är lätt deprimerande, så som man förväntar sig av en post-apokalyptisk film.

Det som sticker ut ljudmässigt är nästan bristen på musik. Om det väl är annat är det vanliga ljudet så är det oftast bara en svag, enkel och dyster melodi man hör i bakgrunden. Det är endast när Brian kör golfbil och flyr undan verkligheten som musiken blir gladare och höjs betydligt.

 

EXTRAMATERIAL
Bristen på extramaterial är alltid lika tråkigt!

 

SAMMANFATTNING
Hur långt är jag villig att gå när det gäller min egen överlevnad? Skulle jag kunna överge vänner och lämna dem åt en säker död? Det är frågor jag ställde mig själv efter att ha sett denna obehagliga postapokalyptiska film.

CARRIERS är en film som ligger helt i tiden efter all panik över fågelinfluensan och svininfluensan och en obehaglig känsla finns genom hela filmen.

Filmens enda problem är de enda personerna man känner sympati för försvinner efter 30min när Brian och hans vänner överger Frank och hans dotter och tar deras bil. Det var en av de jobbigaste filmscenerna jag någonsin sett. Jag vet vad som kommer hända, Brian och hans vänner vet vad som kommer att hända och Frank vet vad som kommer att hända, ändå väljer han sin döende lilla dotters säkerhet för sin egen.

Detta späs på mer och mer allt eftersom genom den brist på empati som alla visar genom hur de behandlar de som blir sjuka, syskon som flickvänner som främlingar. Allt som händer de fyra känns för mig bara som "där fick ni vad ni förtjänar". Det blir lite tråkigt efter ett tag om man inte känner något för någon karaktär i filmen, alla är den där osympatiske idioten utan empati som man bara vill ska dö.

Christopher Meloni som Frank är filmens höjdpunk som den skyddande fadern som vars enda mål är att skydda sin dotter, oavsett om det blir hans död eller inte.

För Alex Pastor är CARRIERS den första långfilmen han regisserar. Den då blott 28-årige spanjoren har tidigare endast gjort 2 kortfilmer, PEACEMAKER och LARUTANATURAL.

Storebror Brian spelas av ingen mindre än Captain Kirk, ee förlåt, Chris Pine. Känd från JJ Abrams STAR TREK. Man har även sett honom i filmer som SMOKIN'ACES, JUST MY LUCK samt kommande RISE OF THE GUARDIANS

Brians lillebror Danny spelas av unge Lou Taylor Pucci som varit med i en rad storfilmer under hans 10år långa karriär. FANBOYS, SOUTHLAND TALES, HORSEMEN och FAST FOOD NATION.

Piper Perabo spelar flickvännen Bobby. Hon gjorde sig känd i rollen som Violet i COYOTE UGLY. Hon följde upp denna roll med filmer som FULLT HUS, THE CAVE, EDISON, LOST AND DELIRIOUS och PERCEPTION.

Gängets 4e medlem är Kate, som spelas vackra Emily VanCamp. Hon gjorde sin första roll i tv-serien ARE YOU AFRAID OF THE DARK. Hon följde upp TV-serien med roller i THE RING 2 samt i TV-serierna EVERWOOD, GLORY DAYS samt BROTHERS&SISTER.

Frank spelas av veteranen Christopher Meloni. Han gjorde sin först roll 1988 och har sedan dess setts i filmer som 12 APORNAS ARMÉ, RUNAWAY BRIDE, JUNIOR, BOUND och HAROLD&KUMAR ESCAPE FROM GUANTANAMO BAY.

CARRIERS är en deprimerande post-apokalyptisk film som för tankarna åt filmer som 28 WEEKS LATER, I AM LEGEND, MONSTER och THE BOOK OF ELI.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett CARRIERS:

 • Jag tror jag vet hur långt jag hade varit villig att gå i en värld full av död för att hålla mig levande
 • Hur rå människans natur kan vara när det kommer till dens egen överlevnad
 • What comes around goes around

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • En dyster och obehaglig film
 • En film som får en att tänka över hur långt man själv är villig att gå för att överleva
 • Christopher Meloni

 

"How far are you willing to go to stay alive?"

 

 

GORE......: 1 / 5
HUMOR.....: 2 / 5
SEX.......: 1 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD......: 2 / 5
STORY.....: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

 

CARRIERS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: