THE HIKE

THE HIKE

Titel: THE HIKE
Genre: Skräck, Tortureporn
Regissör: Rupert Bryan
Skådespelare:

 • Tamer Hassan
 • Barbara Nedeljakova
 • Ben Loyd-Holmes
 • Zara Phythian
 • Shauna Macdonald

 

Produktionsår: 2011
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: ca: 1 tim 25 min
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Behind The Scenes

Distributör: Njutafilms
Butik: Discshop
UPC/EAN: 3387010016649
Skribent: David Jacoby
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=pGMVkhrDVxM

 

”Brutal skräckfilm i stil med THE DESCENT fast med mer tuttar, snoppar, våld och kroppsdelar!”

 

HANDLING
Kate och hennes tjejkompisar behöver verkligen en break fån deras liv; de verkar leva tokiga liv med allt från jobbiga pojkvänner, jobbiga karriärer och tragiska bortgångar. Tillsammans bestämmer de sig för att åka bort från civilisationen och gå på en hajk i Englands djupa skogsmarker.

Hajken får snabbt en ond atmosfär över sig efter bara en liten stund då de stöter på en mycket aggresiv och otäck östeuropéer och två kvinnor som verkar leva ute i skogen. Deras möte är något som genomsyrar hela gruppen och de skyndar sig att inte bara nå sitt mål för dagen, en även komma djupare in i skogen. Planerna att ha en lugn och avkopplande campinghelg förstördes ganska snabbt när de stöter på en liten grupp av tre charmiga och snygga bergsklättrarkillar.

Efter tjejerna slagit upp sitt läger bestämmer sig en av tjejerna (Charlie) att hämta ved. Men efter en stund börjar östrogenet att krypa i tjejerna så några bestämmer sig för att smita iväg och leta upp killarna. Efter en stund upptäcker de att Charlie är försvunnen, och tillsammans med deras nya vänner går de ut för att hitta henne; men det är något som inte stämmer där ute i skogen…

 

AUDIO / VIDEO
THE HIKE har en grymt soundtrack som påminner VÄLDIGT mycket om Tarantinos filmer. Jag gick direkt ut och började leta efter dessa grymt trashiga låtarna. Det är inte mycket musik i filmen, men där det är musik passar det riktigt bra in. I THE HIKE får vi njuta av musik från b.la Heavy Trash, Jimmy Kane, Jackson Analogue och electrokungarna FUKKK OFFF. Utöver denna magnifika kompott av grym musik så finns det en hel del stämmningsbyggande musik som påminner väldigt mycket om HALLOWEEN. Teknaliteterna är bra, det kommer ett Dolby Digital 5.1 ljudspår på utgåvan från Njutafilms.

Jag är inte alls lika lyrisk över bildkvalitén… det är absolut inget fel på den. Skärpan är fin, och den kommer i en snygg anamorfisk widescreen. Men det är endå något som saknas, kanske inte såmycket på själva bildkvalitén, men mer på effekterna i filmen. Det är bra effekter, snyggt våld men om man försöker kombinera musiken med filmen så får man inte riktigt ihop det. Musiken är cool, men filmen är mer seriös.

För att sammanfatta ljud och bild så håller båda hög kvalité och passar utmärkt för denna typ av film.

 

EXTRAMATERIAL
Under extramaterial så har Njutafilms lagt till en Behind The Scenes som är ca: 10 minuter lång. Jag var faktiskt väldigt skeptisk till den; men blev positivt överraskad. Den är faktiskt väldigt informativ och innehåller en hel del smaskig information. Det är såklart ingen detaljerad dokumentär, men för att endast vara 10 minuter lång så är den helt okey.

Utöver detta så medföljer det även ett gäng trailers, exempelvis kan man se HORRIbLE WAY TO DIE, ALIEN VS. NINJA, RED WHITE & BLUE, COLD FISH, RUBBER och PRIMAL.

 

SAMMANFATTNING
THE HIKE är en brutal blandning av THE DESCENT och THE LAST HOUSE ON THE LEFT och ett gäng ”camping-slashers”. Nu är det också så att THE DESCENT är en av mina absoluta favoritfilmer och jag hyllar den till skyarna. THE HIKE har kopierat väldigt mycket från den; det är även så att en av huvudrollerna hade också huvudrollen i THE DESCENT, såklart pratar jag om Shauna Macdonald.

Filmen börjar bra med högt tempo och en ganska oväntat tuttscene vilket alltid är bra. Det är också mycket bra foto i den och ett par riktigt fina scener. Jag hade ingen aning om att skogen i Whales var så fin.

THE HIKE håller ganska hög klass på det mesta, men om jag måste klaga på något så får det vara en del av skådespelarinsatserna; speciellt i de mer naturliga scenerna. Alla gjorde bra ifrån sig i de actionfyllda, brutala och våldsamma scenerna, men dom där stämmningsuppbyggande scenerna var lite sämre.

Själva storyn är ganska genomtänkt, men inte speciellt komplicerad. Men filmen är inte riktigt vad jag hade förväntat. Filmen är mycket brutal och stundvis så pass brutal att jag vill kalla det tortureporn. Det är mycket grova våldscener i den vilket för mig var ganska shockerande eftersom jag hade förväntat mig en helt vanligt skogs-slasher. Filmen kan tendera till att bli lite overklig ibland, men det kan även bero på skådespelarinsatserna samt att dialogerna saknar känsla ibland

Jag vill sammanfatta THE HIKE till en perfekt skräckfilm för de som gillar lite mer av det våldsamma. Den innehåller både tuttar, snoppar, våld, kroppsdelar och snygga brudar. Ja, brudarna är faktiskt riktigt snygga 🙂

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett THE HIKE:

 • Även brudar kan gilla ”wild life”!
 • Skogen är full av nekrofiler!
 • Går inte springa i skogen, man ramlar ALLTID!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Fin natur!
 • Snygga tjejer!
 • Våld i skogen!

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 4 / 5
VÅLD……: 5 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

 

THE HIKE

Ett svar till “THE HIKE”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: