RED WHITE & BLUE

RED, WHITE & BLUE

Titel: RED, WHITE & BLUE
Genre: Drama, Thriller
Regissör: Simon Rumley
Skådespelare:

 • Amanda Fuller
 • Noah Taylor
 • Marc Senter
 • Jon Michael Davis
 • Nick Ashy Holden

 

Produktionsår: 2010
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: ca: 1 tim 43 min
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Making Of
 • Bloopers
 • Deleted scenes
 • Trailer
 • Slideshow
 • Teasers
 • Njutafilms Trailers

Distributör: Njutafilms
Butik: Discshop
UPC/EAN: 3387010017059
Skribent: David Jacoby
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3Pu7mvo0rZ0

 

 

”Stundvis obehaglig dramathriller i stil med Eric Stanzes filmer!”

 

 

HANDLING
RED, WHITE & BLUE handlar om tre olika personer, med tre olika öden och tre olika bakgrunder. Vi får träffa Erica som inte riktigt mår bra och försöker
Austin, Texas: Erica tillbringar varje natt i ny säng, Nate är hemkommen från Irakkriget och Franki har rockstjärnedrömmar. Frustrationerna växer och själavåndorna når till ytan när de tre ödena kolliderar. Samtliga bär på mörka förflutna – men det värsta har bara börjat.

RED, WHITE & BLUE bär på en svärta som får de starkaste glödlamporna att spricka. Det är stilsäkert, välspelat, drabbande – en film som griper tag hårt och vägrar att släppa. Efter den flerfaldigt prisade The Living and the Dead återvänder nu den brittiske regissören Simon Rumley med sin första film på amerikansk mark.

 

AUDIO / VIDEO
RED, WHITE & BLUE är en film som betyder mycket mer än bara bra ljud och bild. Filmen spelar på sina mörkhet och viktiga dialoger vilket gör att ljudet spelar stor roll. På denna utgåva från Njutafilms så är det ett Engelskt Dolby Digital 5.1 ljudspår vilket är ganska påkostat för denna filmtyp. Jag har lite problem att bedömma ljudkvalitén på denna filmen eftersom jag just nu sitter på ett flygplan till Jordanien. Motorljudet överröstar ibland och jag har endast mina iphone-lurar med mig, men då det är en ganska långsam drama är det inte så svårt att hänga med. Även i denna lite knepiga situation hade jag inga problem att höra vad som sades i filmen.

Bildkvalitén är också bra, då jag tittade på min laptop hade jag även här lite svårt att bedömma bildkvalité, men enligt de tekniska specifikationerna är filmen levererad i ett 2.35:1 anamorfisk widescreen. Det var dock en sak som jag reagerade på, vilket var en ”gulaktig”-skugga som fanns med väldigt ofta. Även att det är fin och klar bild är inte filmen är inte speciellt viuellt påkostad, men detta menar jag att det inte är särskildt mycket effekter, utan den håller en medioker ”indie”-känsla, i stil med Eric Stanzes SCRAPBOOK.

 

EXTRAMATERIAL
Njutafilms är generellt ganska dåliga med att stoppa in extramaterial, men på deras utgåva som kommer det med lite extra som b.la: ”Making of”, ”Bloopers” och ”Deleted scenes”. Utöver detta så medföljer även ett helt gäng trailers och teasers på andra titlar från Njutafilm.

 

SAMMANFATTNING
Det var svårt att skriva om denna filmen eftersom jag satt på flyger ned till Saudi Arabien när jag skrev recensionen. Jag hade en jetmotor precis vid mitt vänstra öra, vilket gjorde det lite svårt att koncentrera på dialogerna. Som tur var det textning på filmen, men det är endå inte samma sak som att höra de faktiskta dialogerna. Men om vi struntar i det nu och återgår tll filmen så måste jag säga att RED, WHITE & BLUE är en väldigt mörk och tragisk film.

När jag har läst lite andra recensioner om filmen så har den hyllats till skyarna och jag kan faktiskt inte förstå varför. Det kan vara så att jag helt enkelt inte förstod vad den gick ut på. Missförstå inte mig, det är en helt okey film, men jag vill absolut inte säga att det är ett masterpeice. På Swedish Gore Film Society är vi vana vid filmer med mycket våld och annat (o)trevligt och när det står saker som ”Den mest effektiva skräckfilm/dramathriller jag mig någonsin sett så förväntade jag mig något väldigt starkt, men fick inte alls den känslan.

Jag fick också känslan att de försökte göra filmen mer kraftfull genom att kombinera tårar med långdragna sexscener, men istället tyckte jag att den stundvis blev ganska seg istället. Så om man förväntar sig en actionrulle så är detta ingen film man ska ta i första taget. Jag vill även säga att detta inte är en skräckfilm i mina ögon utan en dramathriller. Filmen har dock något magiskt över sig, det är väldigt svårt att sluta titta på filmen. Jag tror att en hel del har med effekterna att göra, eftersom regissören låter din egen fantasi fylla i många av de luckor som lämnas i filmen.

Filmen är absolut väldigt osmaklig stundvis, och innehåller en hel del starka scener, men generellt så vill jag säga att RED, WHITE & BLUE är inte en film som passar alla, men är du nyfiken på något annorlunda så är det absolut en film som kan passa dig.

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett RED, WHITE & BLUE:

 • En film kan vara obehaglig utan visuella splattereffekter!
 • Att inte dömma folk för deras förflutna!
 • Var ärlig!

 

Tre saker att se fraam emot i filmen

 • Stundvis obehagliga scener!
 • Onödiga sexscener!
 • Ett intressant slut!

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

 

RED, WHITE & BLUE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: