BEYOND THE LIMITS

beyondthelimits

Titel: BEYOND THE LIMITS
Genre: Skräck, Splatter, Action
Regissörer: Olaf Ittenbach
Skådespelare:

 • Darren Shahlavi
 • Russell Friedenberg
 • Hank Stone
 • Natacza Boon
 • Kimberly Liebe

 

Produktionsår: 2003
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 40 min
Textning:

 • Svenska
 • Finska
 • Norska
 • Danska
 • Holländska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Orginal trailer
 • 2st TV-specials
 • Olaf Ittenbach Trailers
 • Early Clips from Olaf Ittenbach

Distributör: Njutafilms
Butik: Ginza
UPC/EAN: 3387010017523
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Journalisten Vivian är nyanställd och ska ut på sitt första riktiga jobb. Hon har bestämt sig för att skriva en artikel om fastighetsskötaren Frederick som tar hand om en av de största kyrkogårdarna i landet. Vivian trodde att detta skulle vara ett enkelt jobb, där hon kunde ställa enkla frågor och skriva en artikel om kyrkogårdens tio års jubileum, men läget visar sig snabbt vara annorlunda.

Frederik börjar berätta en otäck historia om en av hans ”kunder” som skall begravas om bara några dagar. Historien visar sig vara något som Vivian aldrig kunde tro. En våldsam historia om allt mellan himmel och jord, allt fån tortyr, svek, kriminalitet och magi. Det vivian inte riktigt vet om är att historien sträcker sig från medeltiden till nutid och att hon själv tillhör historien.

 

AUDIO / VIDEO
Denna ultravålds film levereras med två olika ljudspår, ett med Dolby Digital 5.1 och ett de som bor kvar på 80-talet och endast kör med stereo. Ljudet är bra och klart, man kan enkelt höra alla splattereffekter och dialoger. På tal om dialoger så är det VÄLDIGT mycket av den sorten i BEYOND THE LIMITS. Inte hade jag förväntat mig en ultravåldsfilm med så mycket dialoger.

Bilden är Anamorfisk Widescreen, och funkar ganska bra till denna filmen. Själv är jag en gammal skräckfilmsnörd och kollade på mycket VHS på den gamla goda tiden. Skönheten med VHS var att bilden inte alltid var perfekt, och det gjorde att lite av effekterna förstärktes för att man såg inte allt. Nu när vi har bluray och DVD så tappar vi lite av känslan med lågbudgetfilmerna, och deras hemmagjorda specialeffekter. Tyvärr känner jag lite så när jag tittar på BEYOND THE LIMITS. Det är bra effekter, men dom hade varit ännu bättre på exempelvis VHS.

Summan av kardemumman är att både ljud och bild är bra, nästan för bra för en sådan lågbudgetfilm som BEYOND THE LIMITS, men det är självklart något som går att bortse ifrån.

 

EXTRAMATERIAL
Det följer inte med speciellt mycket extramaterial, men jag måste säga att extramaterial håller väldig hög kvalité. I fallet med Njutafilms släpp på BEYOND THE LIMITS så är det inte alls kvantiteten som räknas, utan kvalitén.

Det medföljer två stycken TV-specials där en Tysk TV-kanal har gjort reportage om filmer som Olaf Ittenbach medverkat i. I första inslaget pratar de om filmen LEGIONS OF THE DEAD, som för övrigt är en mycket sevärd film om man gillar Olaf Ittenbach’s stil.

Det andra reportaget handlar om Olaf själv, och är nästan som en hyllning av honom. Han berättar lite om hur han kom in i filmbranchen, lite om sina andra filmer och om hans passion för specialeffekter. Mycket intressant måste jag säga.

Det som finns kvar av extramaterialet nu är lite trailers och en grymt cool video där Olaf visar lite klipp från filmer som aldrig visats tidigare. Det är filmer som han gjorde när han var liten; har för mig att han var 17 när han gjorde sin första film. Det roliga med dessa småklipp är att jag tycker bättre om den typen av effekter än de som finns med i BEYOND THE LIMITS. Men det var grymt intressant att titta på

 

SAMMANFATTNING
BEYOND THE LIMITS är en ultravåldsfilm med en klassisk Olaf Ittenbach stil. Det är lite synd att han återanvänder samma skådespelare. Jag misstänker även att han återanvänder samma produktionsteam i många av hans filmer för att dom är väldigt lika varandra. Är du en fan av Olaf Ittenbach så är BEYOND THE LIMITS absolut en film du måste se, den innehåller allt som en bra ultravåldsfilm ska innehålla. Du kommer att så se många tuttar, blod som sprutar överallt, ögonhålor som poppar, head-shots, avsågade ben och coola killar i tribal-tatueringar.

Njutafilms beskriver själv filmen såhär: ”Beyond the Limits är ultravåldsam skräckfantasy av dess galnaste slag! Dementa inkvisitorer och tribaltatuerade knarklangare möts i en ohelig allians som rymmer både rostiga tortyrredskap och kampsportsgrepp.”.

Det är dock lite tråkigt att filmen i sig är seriös, detta skapar ett antiklimax som är svårt att bortse ifrån i filmen. Det är väldigt bra kamera, foto, ljud, ljus… hela produktionen är väldigt bra, men samtidigt är specialeffekterna väldigt ”splattiga” och skådespelarna varierar VÄLDIGT mycket i kvalité. Jag tror att filmen hade varit mycket behagligare om det hade varit antingen är riktigt bra produktion, eller 100% independent.

Det är också andra småsaker som störde mig lite, exempelvis i en av scenerna så blir ett par killar skjutna med pistol, och de flyger våldsamt ned på golvet och börjar blöda. I nästa sekund blir en annan kille skjuten i benet, och nästan hela benet exploderar och flyger i småbitar. Bara några sekunder senare så sitter alla de skjutna vid ett bord, och ser helt okey ut. Jag kan tycka att om en pistol som kan få ett ben att explodera, så reser man sig inte upp om man blivit skjuten med samma vapen i bröstet

Filmen som helhet är helt klart godkänd, jag har sett mycket sämre filmer än BEYOND THE LIMITS. Den har bra gore och en hel del trevliga scener. Filmen är absolut inte perfekt men innehåller ganska mycket coola scener. Själva känslan över filmen är att den skall vara ”cool” med fighting-scener och coola kameraåkningar. Man får även se lite Tyska skräckfilmsikoner som Timo Rose och Olaf själv i filmen, men det gäller att man tittar noga.

BEYOND THE LIMITS är helt klart godkänd, och nästan ett måste om man är intresserad av Tysk splatter/ultravåldsfilm.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett BEYOND THE LIMITS:

 • Ett pistolskott kan få ett ben att explodera!
 • Folk på medeltiden kunde grymt cool martial arts!
 • Killar med tribal-tatueringar går inte att lita på!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Splatter, våld och slaffs!
 • Grymt coola splatter-effekter!
 • Ett par riktigt bra head-shots

 

”Tysk ultravåldssplatter med kung-fu scener från medeltiden och exploderande huvuden i nutid!”

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

BEYOND THE LIMITS

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: