Evil Aliens

Evil Aliens

Titel: Evil Aliens
Genre: Splatter / Komedi
Regissör: Jake West
Skådespelare:

 • Emily Booth
 • Samuel Butler
 • Jennifer Evans
 • Jamie Honeybourne

Produktionsår: 2005
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 90
Textning: Svenska, Norska, Finska, Danska
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Intervjuer
 • Bloopers och omtagningar
 • Borttagna scener
 • Guidad tur i Life Creations studio

Distributör: Noble Entertainment
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 7 350019 702109
Skribent: Tove Ceginskas

 

 

HANDLING
Utsända från TV-programmet Weird Worlde åker ett TV-team, deras skådespelare och en UFO-nörd till en walesisk ö för att intervjua en ung kvinna som påstår sig ha blivit bortförd av aliens. Spännande? – Nej, det tycker inte TV-teamet heller. Att ön ligger avskuren från omvärlden, ägs av bindgalna bönder som inte pratar engelska och avskyr främlingar, samt lurar på en hel del obehagliga överraskningar tar dock inte överhanden över jakten på tittarsiffror.

När jakten så småningom övergår till att gälla dem själva, tvingas de slå sig ihop med sina värdar för att överleva de mordiska utomjordingarnas ankomst. ”Let’s harvest some aliens!”

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet i Evil Aliens är rent och klart, svårigheter med att uppfatta vad skådespelarna säger kommer sig snarare av deras dialekter än av ljudet i sig. Dessutom finns utmärkt textning i Noble Entertainments utgåva. Trots att storyn fullständigt skriker B-film är såväl ljud som bild mycket snyggt hanterat, en klar fördel med nyare filmer (som den här färskingen från 2005). Även om jag inte förväntat mig djuplodande spänning och mystiska miljöer, blir jag både lätt besviken och positivt överraskad. Lite mer krut kunde ända ha lagts på musiken i filmen, som bara består av en riktig låt (låt gå för att den är klockren i sitt sammanhang). Jag förväntar mig förstås i en splatterkomedi inga stämningsbyggande stråkar, men det musikaliska resultatet är här faktiskt lite väl magert. Däremot är klippen smarta, fotot snyggt och stundvis skildrar filmen mitt i all smaklöshet riktigt vackra miljöer.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet innehåller några minuter bloopers, en lite längre sekvens med bortklippta scener samt en rundtur i Life Creations studio där våra aliens är tillverkade. Att se hur tillverkningen av de visserligen inte speciellt nyskapande aliens, till skillnad från en hel del av de spännande anatomiska uppenbarelserna, går till kan vara intressant, men varken bloopers eller de bortklippta scenerna är det någonting speciellt med. Misstagen är sammansatta utan tydligt sammanhang och man får känslan av att ett egentligt intresse saknades. Möjligtvis är det roligt för skådespelare och crew att se dem, men för mig som vanlig tittare har de inget humorvärde. Likaså de förlängda eller bortklippta scenerna känns helt enkelt bara som något man lade till för att det just blev över. Det positiva med dessa är i så fall att det förhöjer intrycket av att filmskaparna valt rätt scener, men att se dem efter filmen tillför inget.

DVD:n inleds med trailers för ett antal filmer av olika genrer, av vilken Black Sheep bör vara den som lockar till mest intresse för den som valt att se en film av Evil Aliens karaktär.

 

SAMMANFATTNING
Letar du efter en film som helt saknar djup och ovanliga, inte alls stereotypa karaktärer är det bara att gratulera – i det fallet har Evil Aliens verkligen lyckats. Att skådespelarna talar med tydlig brittisk accent och att filmen utspelar sig på den walesiska landsbygden kan dock lura en att tro att det skulle vara en orgie inte bara i blod och tarmar utan även klassisk brittisk humor. Detta kan göra en lätt besviken eftersom filmen lika gärna kunde vara nyzeeländsk. Å andra sidan är detta ingen överraskning, eftersom filmens baksida drar paralleller till – just det, allas vår Peter Jackson. Gillar du Braindead och Bad Taste (och vem gör inte det?) så gillar du den här rullen. Skådespelarprestationer i form av stereotyper som bimbon, UFO-nörden, galna walesare och korkade kameramän är skapliga, varken mer eller mindre än vad som krävs. Det är ju heller inte för nyanserade karaktärer och finstämt skådespel som man ser Evil Aliens.

Några längre sekvenser utan kroppsvätskor förekommer inte utan det är pang på med sex och våld från första början. Precis som det ska vara alltså! Satanistiska miljöer och referenser uppblandad med en god nypa vulgär humor bidrar till att hålla filmen igång, men när detta sinar blir filmen också lite väl seg. Lite helnäck men mycket hud utlovas, även om fans av stora tuttar á la Tromaproduktion inte ska ha för höga förhoppningar. Nyskapande är inte direkt ordet, storyn kör på i klassisk B-filmstil. Även om man utöver den fantastiska tröskmaskinscenen saknar någon riktig filmmusik, är Evil Aliens på det stora hela en klart sevärd splatterkomedi.

Gillade man Jake Wests regi finns även vampyrfetischrullen Razor Blade Smile, samt Ashes To Ashes: Pumpkinhead att tillgå från denna eminente underhållare. Jag vet att i alla fall jag kommer se mig om efter dem!

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett Evil Aliens:

 • Åk inte till walesiska öar som endas kan nås vid ebb.
 • Åk inte till walesiska öar vars infartsväg kallas The Devil’s Spine.
 • Åk inte till Wales!

 

3 saker att se fram emot i filmen:

 • Den motiverande bondemusiken!
 • Den alternativa användningen av en skördetröska!
 • De dumma skämten!

 

Även om du inte tror på utomjordningar – ta med dig ordentliga vapen!

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
HANDLING..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

Evil Aliens

4 svar till “Evil Aliens”

 1. Hehe najs skrivet!…detta e faktiskt en ganska ball film, jag var tvungen att se den två gånger för att pricka av alla skräckfilmshyllningar de smygit med..hur många har ni hittat? ;D

 2. Jepp!! Här är en Film som har lite ny skapande vinklar,,Känns lite som att dn tar upp efter Brain Dead och BAd-Taste..Att dn är ENG..gör inte mkt!! blir Xtra skoj ibland!!) Roliga karaktärer i filmen med..En BIMBO-brud som har en hjärna som en kalkon,,sen Nörden som alltid klantar till dt!!) sen så klart en Wannabe Tuffing som knarkar och en dryg chef som spelar Duktig sen nåra mera freaks;) är Mest Alierna som är Coola!! sen Tuffa Vapen som gör livet surt för Älgierna;) Mass-slakt blir dt iaffal hehe,) Snygga scener..Cool dialog,,Blod i massor,,Stycknings-scener som inte går av för Hackor el var dt Motorsågar;) Rek,,dt StarkastE!!

 3. Jag vet inte vad jag ska säga om den här filmen, men den var ju inte ”bra” i ordets rätta bemärkelse. Däremot hade den sina stunder och som det har påpekats tidigare, det finns en hel del hyllningar till andra skräckfilmer, så man borde egentligen titta på Evil aliens en gång till för att hitta alla godbitar.
  Jag hade dock förväntat mig något i stil med Black sheep, med andra ord mer slapstick humor ( alien slår skalle i trädgren, alien halkar på bananskal) mättade mig inte utan jag hade gärna sett lite mer av den varan istället. Men det fanns ändock en hel del som retade skrattmuskeln. Däremot hade väl filmskaparna kunnat satsa en aning mer krut på mer trovärdiga karaktärer, eller vad tycker ni?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: