The Host

The Host


Titel: The Host
Orginaltitel: Gwoemul
Genre: Monster, Action
Regissör: Joon-ho Bong
Skådespelare:

  • Kang-ho Song
  • Hie-bong Byeon
  • Hae-il Park

Produktionsår: 2006
Förpackning: DVD Keep Case 1 disc
Speltid: 1tim 55min
Textning: Holländska
Språk:

  • Svenska
  • Norska
  • Finska
  • Danska

Extramaterial:

  • Trailers

Distributör: Atlantic Film AB
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
7319980044113

 

 

 

 

HANDLING
Filmen börjar i vad som ser ut som en operationssal, en doktor blir beordrad att hälla ut kemikalier som han påpekat är för farliga för att dumpas rakt ut i floden Han. Överläkaren tar inte hänsyn till detta och tvingar sin medarbetare att hälla ut alla kemilalier i avloppet som dumpas rakt in i floden.

Park Gang-du som är en lowlife slacker som lever ett väldigt förslappat liv, han jobbar i en kiosk tillsammans med sin Pappa vid floden Han. En vanlig dag när Park Gang-du slappar vid kiosken förvandlas hans liv till något som ingen kunde tro. Utan någon förvarning så attakerar ett stort monster alla turister och besökande som satt i lugn och ro nere vid strandkanten. I allt kaos så ser Park Gang-du hur monstret rövar bort hans dotter och försvinner tillbaka till avgrunden i floden Han. Park Gang-du har en ständig känsla av att hans dotter är fortfarande finns vid liv.

Då de Koreanska myndigheterna får reda på vad som hänt omhändertar de alla som varit i kontakt med monstret i oro om att ett virus sprider sig genom monstret. Park Gang-du blir också omhändertagen och bortfört till ett labb där han är tvungen att gå genom tester för att han är den enda överlevande som har haft direktkontakt med monstret. Park Gang-du har en känsla av att hans dotter lever och när han försöker förklara detta så är det ingen lyssnar på honom. Detta resulterar i att han och hans familj flyr anstalten för att hitta hans dotter och även döda monstret, vilket leder till en katt och råtta lek mellan Familjen Park, Koreanska myndigheter och monstret!

LJUDKVALITÉ
Jag valde att titta på fimen med Dolby Digital 5.1 ljudspår. Utgåvan har väldigt bra ljud vilket gjorde att det var mycket skönt att titta på filmen då ljudet var väldigt bra planerat och gav mycket bra inlevelse till filmen. Dom hade planerat explosioner, gevärsskott och monstret väldigt noga så att det gick att höra dialogerna fast monstret förstörde en hel park med ett par hundra offer i. För dom som är intresserade av t.ex. DTS ljudspår så finns det andra dyrare utgåvor men jag kan lova att ljudet i denna utgåvan är precis lagom för alla andra. Jag har absolut inget att påpeka på ljudet, det är klart och tydligen

BILDVALITÉ
På Atlantic Films hemsida så står det, “Var beredd på spektakulära specialeffekter av teamet bakom Pirates of The Carribean och Superman Returns, filmhistoriens mest osannolika hjältar och en minst sagt oförutsägbar handling.” Filmen har OTROLIGT snygga effekter och monstret är VÄLDIGT välgjort, det är inte alls som att titta på en vanlig monsterfilm, denna är helt otrolig och för er som gillar monsterfilmer är detta ett måste. Bilden är skarp och fin. Den levereras i Anamorphic Widescreen (16:9)

EXTRAMATERIAL
Det är ganska snålt med extramaterial på utgåvan, det finns mycket finare utgåvor med massor med extramaterial. Men på något vis så känns det bra att det finns en utgåva med mindre extramaterial som även kostar mindre som är för alla dom som inte vill betala över 300:- för en film när dom bara är intresserad av själva filmen. Utgåvan innehåller två trailers, en orginaltrailer på filmen och även en trailer på skräckfilmen “Tomie”.

SAMMANFATTNING
Detta är nog en av dom svåraste filmerna jag någonsin recenserat för att den petar lite på allt, den pekar på allt från politik, kärlek, action, skräck. Jag har diskuterat filmen med ett par personer och vi har alla sett olika saker i filmen. Någon påpekade en miljödebatt som jag personligen inte reagerade på alls medans andra tycket att den spelade en vital roll för filmen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om filmen, själva filmen är extremt välgjord och har enormt fina scener, bra skådespelare och solid story.

Ett problem är att prestationen av skådespeleriet och den röda tråden i filmen svänger lite väl mycket. Ena stunden så kan det vara mycket bra action, fina effekter och bra skådespel och allt förvandlas sedan till en fjantig soppa med inslag av Koreansk komedi. Detta är absolut inte något som påverkar mitt omdömme om filmen utan är mest något jag vill påpeka. Det kan vara så att jag inte förstår mig på den asiatiska kulturen eftersom jag har stött på liknande filmer.
Om jag tittar på själva utgåvan så är omslaget är riktigt nice, fastnade för filmen direkt när jag såg omslaget. Det första jag tänkte var “Vi behöver verkligen en ny bra monsterfilm” och The Host är helt klart en monsterfilm som folk kommer att komma ihåg, den är absolut inte som andra. Den har en charm och karisma som andra inte har, mycket bra och nyskapande. Detta är kanske inte en utgåva som samlare kommer att köpa eftersom den fattas ganska mycket extramaterial men för resten av världen så tror jag denna utgåvan är ett perfekt köp.

The Host är helt klart en film som kan passa dom flesta, inte bara inbitna monsterdiggare och skräckfilmsnördar utan även den alternativa familjen. The Host innehåller humor, spänning, action och en del skräckfyllda scener.

Ett hjärtligt tack till Roland på Darkdisc för recensionsmaterialet.

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 4 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 3 / 5
STORY…..: 4 / 5</font

TOTALT….: 3 / 5

SCREENSHOTS

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

The Host

Ett svar till “The Host”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s