Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath
Titel: Bikini Bloodbath
Genre: Slasher / Sleaze
Regissör: Jon Gorman & Thomas Edward Seymour
Skådespelare:

 • Debbie Rochon
 • Leah Ford
 • Anna-Karin Eskilsson
 • Russ Russo

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 73
Textning: Nej
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Bloopers
 • Trailer
 • Musikvideo

Distributör: Bloodbath Pictures
Butik: Bloodbath Pictures
UPC-kod: 0 22891 46729 8
Skribent: Björn Pettersson

 

 

HANDLING
Slutet på skoltiden närmar sig. Sju välsvarade unga damer från skolans volleybollag glädjer sig åt att terminen snart är slut och att collegetiden står för dörren, något som naturligtvis ska firas med en ordentlig fest. Samtidigt som tjejerna planerar för den stora kvällens begivenheter stryker en kockklädd vettvilling omkring i en annan del av staden och roar sig med att ha ihjäl unga, ovetande kvinnor på löpande band…

Den stora frågan lyder alltså; kommer tjejernas party att bli den bästa kvällen i deras liv, eller kommer den uppsluppna stämningen att raseras å det grövsta?

 

AUDIO / VIDEO
Några tekniska specifikationer om i vilket format ljudet levereras finns inte tryckta någonstans på omslaget, så jag utgår helt enkelt ifrån att det rör sig om 2.0 stereo då det inte är några extravaganta ljudmattor som strömmar ut ur högtalarna. Ljudet i sig är helt okej, det är så klart och tydligt som man förväntar sig, men det sviktar betänkligt i volymen som så ofta i filmer av den här typen. Naturligtvis är det förbannat irriterande då det inte finns någon textning att tillgå.

Bilden däremot är skarp och fin, utan att sticka ut något nämnvärt. Det är ju trots allt b-film det handlar om. Några specifikationer finns inte att tillgå här heller mer än att det rör sig om widescreen, men det duger gott för mig. Lite grynigt blir det här och där om man ska vara gnällig, men det är inget som stör. Medelmåttigt alltså, varken mer eller mindre.

 

EXTRAMATERIAL
Bloopers kan vara den segaste formen av extramaterial som existerar, men också en av de absolut roligaste. I det här fallet rör det sig lyckligtvis om den senare kategorin, då man tagit med feltagningar som faktiskt är roliga. Lite väl ofta känns det som att den här delen av extramaterialet mest fungerar som utfyllnad i form av en massa trista klipp, men snubbarna bakom den här rullen har lagt manken till och plockat ut scener som är riktigt underhållande.

En Trailer bjuds vi också på, men den gör varken av eller till skulle jag vilja påstå. Å andra sidan får den inte filmen att framstå som häftigare än den faktiskt är, vilket får ses som ett plus då den inte inger några falska förhoppningar.

White Liger är bandet som ligger bakom musiken i filmen, och hitsen som spelas i bakgrunden går i härligt sunkig glamrocksanda. I extramaterialet finns videon till deras låt TITEL med och den är riktigt rolig. En höjdlös drift med allt vad åttiotalshårdrock heter, samt en låt som faktiskt är ganska catchy och säkert hade varit helt okej om den inte vore så slarvigt framförd. Helt klart den bästa delen i extramaterialet enligt min mening.

 

SAMMANFATTNING
a, vad ska man säga? Handlingen erbjuder ju knappast något nytt under solen utan glänser i all sin geniala enkelhet, och med ett koncept som detta förefaller ett misslyckande vara väldigt långt borta. Vad som däremot är långt borta är istället saker som djuplodande dialog och fläckfritt skådespeleri, men sådana saker hör ju som bekant inte denna genre till. Dumma filmer som den här har en smått oemotståndlig charm, så är det bara.

Lever Bikini Bloodbath upp till alt vad man önskar sig av en sådan här film? Nja, skapligt får man väl säga att resultatet blir. Början är helgjuten, med volleyboll och skapligt snygga brudar som duschar, och fortsätter i samma anda en bra stund. Dumma skämt avlöses av ännu dummare skämt och succen känns som ett faktum. Men sedan kroknar det. Skämten fortsätter förvisso, och brudarna är fortfarande förbannat tröga, men hela filmen liksom stannar upp och allting känns ganska segt. Lite synd kan jag tycka, det börjar ju så väldigt bra, men man kan väl inte få allt antar jag. När jag ändå är inne på den gnälliga linjen bör det även tilläggas att det snålas lite väl mycket bröstscenerna i andra halvan av filmen. Lite märkligt kan jag tycka, då man fått se rejält av den varan redan innan de första tio minuterna har passerat. Förvisso är alla tjejerna klädda i bikini större delen av filmen, och det är ju aldrig fel, men några schyssta bröstscener hade onekligen lyft de segare delarna av filmen en hel del. Jag blir också lite fundersam över var blodbadet som titeln anspelar på egentligen håller hus, för det är dessvärre ganska snålt med blod och tarmar. När jag ser titeln och omslaget får jag bilder i huvudet där massa snygga tjejer får armar och ben avslitna samtidigt som bikinidelarna flyger åt alla håll, men så roligt blir det tyvärr aldrig. Visst blir det lite blodigt av och till, men aldrig så mycket så jag skulle kalla det för ett blodbad.

Men nog om de negativa aspekterna, Bikini Bloodbath har trots allt ett ganska högt underhållningsvärde de dagar man inte kräver djupa dialoger och realistiskt skådespeleri. Att det är en dum film är det ju inget snack om, både storyn och framförandet är ju synnerligen intelligensbefriat, men på ett otroligt charmigt sätt som får sådana som mig att älska den här genren ännu mer än tidigare. Bikini Bloodbath är långt ifrån det bästa jag sett, men också långt ifrån det sämsta, trots att den sviktar i drivet och känns lite ojämn. En lagom bra partyrulle, helt enkelt. Gillar du filmer från Troma och Seduction Cinema lär du inte bli besviken.

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett a Bikini Bloodbath:

 • Kockar är lömska.
 • Fotbollskillar är sjukt fjantiga.
 • Logik är synnerligen överskattat.

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Bikinibrudar! (såklart…)
 • Tjocka killar som dansar fånigt!
 • Dumma skämt framförda av dumma karaktärer!

 

Härligt simpel slasher med massor av bikinibrudar!

 

Ett STORT tack till Bloodbath Pictures för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 2 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

Bikini Bloodbath

2 svar till “Bikini Bloodbath”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: