NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

Titel: NIGHT OF THE CREEPS
Genre: Zombies, Sci-Fi, Skräck
Regissör: Fred Dekker
Skådespelare:

 • Jason Lively
 • Steve Marshall
 • Jill Whitlow
 • Tom Atkins
 • Robert Kurtzman

 

REKOMMENDERAR

 

Produktionsår: 1986
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 30 minuter
Textning:

 • Engelska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår (Fred Dekker)
 • Kommentatorspår (Skådespelarna)
 • Original Thearetical Ending
 • Deleted scenes
 • Birth of the Creeps
 • Cast of the Creeps
 • Creating the Creeps
 • Escape of the Creeps
 • Legend of the Creeps
 • Tom Atkins: Man of Action
 • Trivia Track
 • Trailer

Distributör: Sony Pictures Home Entertainment
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 043396299399
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
På ett intergalaktiskt rymdskepp flyr en elak parasit för livet, en eldstrid av färgglada laserstrålar utbryter men, parasiten lyckas att smita undan och gömmer sig in i en kapsel. En kapsel som snabbt skjuts ut ifrån rymdskeppet och skickas ut i det okända, men snabbt hittar till vår planets omlopp och störtar mot jorden.

Samtidigt blir ett ungt collegepar vittnen till denna händelsen efter de sett kapseln krashlanda i skogen. Nyfikenheten gör att de snabbt åker ut för att undersöka detta mystiska sken ifrån himlen… vad de inte vet om är att parasiten behöver någon att bo i, och varför inte ta någon av studenterna.

27 år senare tinas den nedfrysta kroppen upp på ett college efter ett nytt par nyfikna college-kids försöker stjäla den nedfrysta kroppen i ett upptåg på skolan. De har ingen aning om vad som legat gömt i den nedfrusta kroppen, och vad som snart är ute på fri fot igen. Utan någon förvarning är hela området fullt av små elaka utomjordingar vars offer kommer tillbaka som (om möjligt) ännu elakare zombies!

 

AUDIO / VIDEO
Sony Pictures har verkligen släppt en snygg utgåva på NIGHT OF THE CREEPS, ljudet är lenare än en mjukglass en varm sommardag, impulserna smeker dina öronsnibbar med ett magnifikt Dolby Digital 5.1 och stillar alla dina begär. För mig var det riktigt kul att se en sådan kulklassiker med sjysst ljud. Väldigt proffsigt ljud med finfina dialoger och zombiefierande ljudeffekter. Musiken är gjord av Barry Devorzon som även är känd från musiken i EXORCISTEN 3 och THE WARRIORS

Bilden håller precis samma goda kvalité som ljudet gör, dom har smekt in Anamorfisk Widescreen (1.85:1) och verkligen jobbat på kvalitén. Jag har sett att det finns en Bluray-utgåva på denna filmen, det skulle vara en våt dröm att få se NIGHT OF THE CREEPS i ännu bättre bild, och bättre ljud. På denna utgåvan är bilden är skarp, håller bra färg; vilket gör att specialeffekterna kan hjälpa till att förhöja hela filmupplevelsen.

 

EXTRAMATERIAL
Är mycket imponerad av urvalet av extramaterial på Sonys utgåva. Det följer med riktigt mycket extramaterial och när jag först läste om allt extramaterial trodde jag att det var en dubbel disc med tanke på allt smaskigt man får med, undrar hur dom egentligen gjort för att få plats med allt?

När det kommer till kommantatorspåren så är det inte bara ett utan, två kommentatorspår vilket är ganska imponerande. Det första spåret är med regissören Fred Dekker, och det andra med skådespelarna.

Som förväntat följer det även med en massa previews och en orginal trailer på NIGHT OF THE CREEPS. Detta är i mina ögon lite onödigt eftersom filmerna dom kör previews på är gamla filmer som exempelvs: ZOMBIE STRIPPERS, HELLBOY, MEN IN BLACK 1 & 2, CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND. Dock var det kul att se en preview på bluray utgåvan av GHOSTBUSTERS, det blir nog ett köp på den snart! 🙂

Utöver detta så följer det okcså med en riktigt trevlig MAKING OF som heter ”THRILL ME” som är uppdelad i fem stycken olika kapitel. Detta är en riktigt bra dokumentär som tar upp nästan allt om filmen och man får höra allas erfarenheter. De olika kapitlen som följer med är BIRTH OF THE CREEPS, CAST OF THE CREEPS, CREATING THE CREEPS, ESCAPE OF THE CREEPS och LEGEND OF THE CREEPS. Det är även en hel separat dokumentär/intervju med Tom Aktiks som heter Man of Action som också är mycket intressant

Det absolut bästa bland allt extramaterial är faktiskt något som heter ”Trivia Track”. Jag har ALDRIG sett detta tidigare, men är en riktigt cool ide. Detta är undertexter som berättar massa intressant fakta om filmen, om de olika scenerna och personerna i scenerna. Det var väldigt många ställen där jag stannade upp och tänkte ”ohh fan!?” med hjälp av den smaskiga informationen som var med.

Sist men inte minst så följer det också med 7st borttagna scener och ett alternativt slut. Dom har inget riktigt värde, men det är kul att dom följde med på utgåvan, den känns faktiskt mer komplett med dom.

SAMMANFATTNING
NIGHT OF THE CREEPS, innehåller ALLT, den är en kompilation av snygga frillor, fula frillor, skräck, motorsågar, zombies, blod, rymdvarelser, explosioner, splatter, eldkastare, gräsklippar och tuttar till perfektion! I början av filmen, när man får se rymdvarelserna jaga parasiten så får jag klara kopplingar till TELETUBBIES av någon anledning. Rymdvarelser är som beiga/hudfärgade Teletubbies med enormt stora rumpor och deras rörelser påminner väldigt mycket om rymdvarelserna i Peter Jacksons – BAD TASTE. Det är ganska intressant, men rymdvarelserna verkar också vara perfekta buktalare. De pratar med varandra, men munnarna rör sig inte en millimeter.

Filmen innehåller också extremt många klyschor, en del karatärer i filmen heter så Johnny, som kanske alla gjorde förr i tiden? Vad vet jag?
Filmen i sig är väldigt genomtänkt, och välplanerad. Den har ett stabild manus som är lätt att följa även att det finns ett flertal överaskningar i filmen. För er som sett skräckfilmen SLITHER från 2006 av James Gunn så kommer ni se VÄLDIGT stora likheter, andra har även påstått att SLITHER är en remake av NIGHT OF THE CREEPS. Jag tänker inte riktigt gå in på det, eftersom även NIGHT OF THE CREEPS har klara influenser av andra skräckfilmer som exempelvis NIGHT OF THE LIVING DEAD och även THE BLOB.

NIGHT OF THE CREEPS har kallats en av världens mest uppskattade b-filmer, men i mina ögon är det en a-film som tagit det bästa ur ALLA b-filmer. En perfekt kompilation av humor, skräck, tjejer, specialeffekter och allt som gör en filmuppleverlse positiv. Detta är en film jag verkligen kan rekommendera, och även en av de få filmer som förtjänar vår ”SweGore Rekommenderar” logga!

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett NIGHT OF THE CREEPS:

 • Rymdparasiter ser ut som sniglar!
 • Eldkastade är det mest effektiva vapnet, EVER!
 • Förr i tiden hette nog alla Brad, Johnny eller Steve

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Riktigt coola specialleffekter!
 • ALLT som en b-film ska ha!
 • Zombiehund!

 

”NIGHT OF THE CREEPS, innehåller ALLT, den är en kompilation av snygga frillor, fula frillor, skräck, motorsågar, zombies, blod, rymdvarelser, explosioner, splatter, eldkastare, gräsklippar och tuttar till perfektion!”

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 4 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

NIGHT OF THE CREEPS

4 svar till “NIGHT OF THE CREEPS”

 1. Riktigt bra recension! Köpte den på blu ray när den kom, riktigt bra 80 tals sci-fi /skräck. Synd att Fred Dekker inte fick större plats i skräck regissörstolen och fick göra fler skräckfimer, han hade ju talang grabben! the monster squad var riktigt bra oxå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: