POKER RUN

POKER RUN

Titel: POKER RUN
Genre: Skräck
Regissör: Julian Higgins
Skådespelare:

 • Bertie Higgins
 • J.D. Rudometkin
 • Jasmine Waltz
 • Debra Hopkins
 • Jay Wisell

Produktionsår: 2009
Förpackning: Tittade via stream
Speltid: 1 tim 37 min
Textning:

 • N/A

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • N/A

Distributör: Cayo Largo Productions
Stream: Megavideo
Skribent: Oscar Jacobsson från pokerlistings.se

 

 

HANDLING
Allen och Robert är två småstadsjurister som är på jakt efter ett par motorcyklar för att ge sig ut på en så kallad Poker Run tillsammans med sina fruar. En Poker Run-tävling innebär fem barstopp mellan städerna Victorville och Las Vegas därvid var spelare får dra ett spelkort och vid slutdestinationen vinner spelaren med den starkaste pokerhanden (handranking).

Oturligt nog råkar de i slagsmål på en av barerna och beslutar sig för av skippa tävlingen och istället hänga med de båda MC-knuttarna Ray och Billy på äventyr söderut. Vad de inte vet är att bakom fasaden döljer sig två sadistiska psykopater och det dröjer inte länge innan fruarna är kidnappade och duon tvingas följa en rad bisarra ledtrådar för att förhindra att den lilla staden i Mojaveöknen förvandlats till ett blodbad…

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet levereras i Dolby Digital 2.0 och ljudet är mestadels jämnt. Ett minus är dock, likt i många andra B-skräckisar, att det är lite för mycket spänningsmusik. För övrigt känns splatterljuden trovärdiga och musiken passar väldigt bra ihop med vyerna över den amerikanska södern. Dialogerna kunde klart varit bättre och vissa repliker vittnar om inte allt för bra skådespeleri. Emellertid hör det på något sätt till den här typen av filmer.

Bilden är i vanlig ordning i Anamorfisk widescreen-format och känns stundom kornig stumdom klar. Streamingversionen är givetvis otextad men då inga komplicerade dialoger förs är det enkelt att hänga med.

 

EXTRAMATERIAL
Genom att beställa hem DVD-utgåvan från till exempel Amazon får man tillgång till över 10 bortagna scener, stillbildsgalleri, originaltrailer och ”behind scenes”-material.

 

SAMMANFATTNING
Storyn är helt klart intressant och med lite mer budget hade filmen faktiskt kunna konkurera med filmer inom samma genre. Jag måste dock medge att jag som pokerintresserad blev lite besviken då filmen inte alls handlar om poker som titeln påvisar. Filmen har blivit totalsågad av flera stora pokerportaler men på något sätt tyckte jag ändå att den var charmig.

Karaktärernas logik är lika med noll och alla som sett ett visst antal lågbudgetfilmer inom denna genre kommer snabbt förutspå vilka vändningar som väntar. Poker Run är emellertid helt klart en sevärd tortyrskräckis då den innehåller mycket blod, sadistiskt våld och nakenhet. Man skulle kunna kalla filmen en blandning av SAW, TEXAS CHAINSAW MASSACRE och EASY RIDER.

Regissören Julian Higgins ligger även bakom en rad kortfilmer och skräckisen THE WRATH från 2007. Bertie Higgins (Julians pappa), som spelar Robert i filmen, har ett förflutet som både låtskrivare och sångare, – 1982 släppte han bland annat låten Key Largo som hamnade 1:a på Billboards ”Adult Contemporary”-lista.
Skönheten Jasmine Waltz (fru till Allen) är nog mest känd för att ha gett Lindsay Lohan en smocka, till sitt försvar svarade hon: ”Sometimes you have to do what you have to do.”.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett POKER RUN:

 • PokerRun-tävlingar verkar roliga!
 • Ray och Billy är obehagliga namn
 • Dåliga repliker kan lyfta många scener

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Mycket blod!
 • Jasmine Waltz
 • Många sköna repliker!

 

”Live to Ride, Ride to DIE!”

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS
POKER RUN

POKER RUN

POKER RUN

POKER RUN

POKER RUN

POKER RUN

POKER RUN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: